Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Rekreasyon Bölümü

Program Tanımı

Tanım   Açıklama
Kuruluş : Rekreasyon bölümü 2010 yılında kurulmuştur. 2019 yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece : Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler,Rekreasyon alanında Lisans derecesi (Bachelor of Science) almaya hak kazanmaktadırlar.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) : Bu program, lisans seviyesinde öğrenim veren bir programdır.
Kabul ve Kayıt Koşulları : Rekreasyon Bölümü her yıl düzenlenen özel yetenek sınavları ile öğrenci almaktadır. Adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmeleri zorunludur. Rekreasyon Bölümünü tercih edecek olan öğrencilerin, programa özel yetenek sınavı ile öğrenci alındığından dolayı, iyi bir fiziksel uygunluk düzeyi yanında, spor alan bilgisinin yanında atletik yapı ve beceriye sahip olmaları gerekmektedir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar : Öğrencinin kendi başvurusu ile daha önce öğrenim gördüğü üniversitedeki dersler Bölüm tarafından oluşturulan Uyum Komisyonu tarafından ders içeriği ve ders saati açısından değerlendirilir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları :
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencinin öğretim programlarındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmaları ve 240 AKTS kredisi almaları, belirtilen sürede stajlarını tamamlamaları zorunludur
Program Profili : Rekreasyon eğitim alanında, kültür, sanat, fiziksel egzersiz ve spor etkinliklerini de içine alarak bir sosyal bilim ve hizmet alanı olarak hareketliliğe uyum sağlayabilecek bedensel yeterlilikte, iletişim becerileri güçlü, çağdaş, teknolojik gelişmeleri takip eden özelliklere sahip “rekreasyon uzmanları” yetiştirmektir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) : Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Fitness ve Spor Merkezleri, Turizm Sektörü, Halk Eğitim Merkezleri, Üniversiteler, Fabrikalar, Hastaneler
Üst Derece Programlarına Geçiş : Rekreasyon Bölümünde Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) sınavından geçerli not almaları koşuluyla bilim sınavından alınan notlarla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme : Ara Sınav(lar): %40, Yarıyıl Sonu Sınavı: %60
Mezuniyet Koşulları : Rekreasyon Bölümü öğrencileri, 4 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları derslerin AKTS toplamı 240'dır.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) : Tam zamanlı.
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) : Bölüm Başkanı: Doç Dr. Abdulmenaf KORKUTATA Dahili:19018 AKTS Koordinatörü: Arş Gör. Okan ÜNVER Dahili:19044
Bölüm Olanakları : Cimnastik Salonu Atletizm Sahası Yüzme Havuzu 4 adet Oyun Sporları Salonu (basketbol, voleybol, hentbol, futbol) Alanı Mücadele Sporları Salonu Sinan Şamil Sam Boks Eğitim Salonu Fitness Salonu Sağlıklı Yaşam Merkezi Doğa ve Su Sporları Merkezi Tırmanma Duvarı Masa Tenisi Alanları Açık ve Kapalı Tenis Kortları Drama ve Dans Salonu Okçuluk Salonu Satranç Merkezi Seminer ve Toplantı Salonu Masaj Salonu Konferans Salonu Egzersiz Fizyolojisi ve Performans Ölçüm Laboratuvarı Motor Öğrenme ve Kinantropometri Laboratuvarı Eğitim Materyali Geliştirme Laboratuvarı Spor Biyokimya Laboratuvarı Anatomi Laboratuvarı Bilgisayar Laboratuvarı Spor Psikolojisi Laboratuarı